Bränn inne!

Senast skrev vi om ljus, och då mer specifikt ljuset från taklampor, hur viktigt det är för hur ett rum ska upplevas. Den här gången ska vi fortsätta lite på det temat, men inte bara skriva om ljus, utan även värme, och kanske lite mer än så. Vad vi tänkte skriva lite om är eldstäder, och hur pass mycket de kan göra för ett rum. Ja, inte bara för ett rum utan för hela bostaden. Det är definitivt inte den billigaste investering som man kan göra, men det är någonting som kommer att göra stor skillnad – till det bättre då, givetvis. Kanske speciellt under vintern, men även under sommaren.

Den värme som vi får från element och golvvärme i all ära. Vi skulle definitivt inte vilja vara utan den. Men det är ändå någonting väldigt speciellt med värme som kommer från en riktigt eld. Den verkligen känns, och värmer på ett sätt som är överlägset element. Under kalla vinterkvällar är en riktig brasa mysigare än nästan allting annat. Men även under sommarkvällar, när solen gått ner och det börjat bli lite kallt, eller under de dagar när det regnar och är mulet. Att då samlas framför en eldstad eller murspis, dricka kaffe (eller te, eller choklad, eller något lite starkare), antingen med familjen eller i glada vänners lag är en riktig upplevelse.

Contura murspis.Eldstäder är någonting som var standard för i tiden när det var den enda källan till värme. Numera är dessa sällan nödvändiga, men vad vi har upptäckt är att de skänker livskvalitet till våra inredningar. Eldstäder inomhus är någonting som vi redan ser tecken på att det kommer starkt, och vi har inga problem med att förstå varför. Speciellt den som vill ha en mer rustik och lantlig känsla på sin inredning borde titta närmare på eldstäder, kakelugnar och murspisar. Få inredningsdetaljer gör så mycket för att skapa en gammaldags lantlig stil. Samtidigt är de ju också, som vi noggrant påpekat, investeringar som gör mycket för livskvalitén.

Det finns mängder med olika modeller att välja mellan. Vi skulle dock vilja slå ett slag för Contura 460, en riktigt snygg sak i cirkelformad elegant klassisk design. Men självklart, det är långt ifrån det enda alternativet, och det finns eldstäder och murspisar för nästan alla bostäder.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *