Design med nordisk tradition

Smycken från Yggdrasil

Fina smycken från Yggdrasil.

Är det någon som har hört talas om Yggdrasil? Namnet låter säkert bekant för de flesta av er. Någon gång i skolan fick ni helt klart höra namnet när det pratades om den forntida nordiska religionen, nämligen tron på asagudar. Yggdrasil tillhör den religionen och är det som beskrivs som världsträdet, som innefattar alla de världar som vi människor och gudarna lever i.

Men Yggdrasil är också ett varumärke som sysslar med design, och de gör det med skäl för sitt namn. Företaget producerar helt makalösa, tidlösa smycken i vacker form och utsökt stål. Att de är trogna sin historia visas främst i dessa hållbara smycken som kan följa med i generationer och dessutom har de en nära koppling med miljöarbete. Designen är så utsökt och så vacker att det är knappt troligt att det går att göra något som känns mer äkta och genuint skandinaviskt.

Yggdrasil är inte heller speciellt svårt att få tag på. Blingit.se har en kollektion med smycken från Yggdrasil som gör att du och jag kan gå in och verkligen njuta av det som har skapats av nordiska händer och samtidigt ha möjligheten att köpa ett av dessa smycken. Det finns mängder av olika varianter, där vi kan välja mellan ringar, halsband, örhängen och mycket mer där till i väldigt unik design som kan locka den mest kräsne.

Det behöver inte vara svårare än så här för att få en känsla för hur den skandinaviska traditionen och historien lever vidare. För att det är något som vi är stolta över tror jag flera kan skriva under på, och framför allt att det är något unikt för vår del av världen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *