Ljuset från ovan

Taklampan Sky

Sky.

Vad är den viktigaste inredningsdetaljen i ett rum? Väldigt ofta (men inte alltid) är svaret taklampan. Utan ljus så syns ju inte inredningen i stort så väl som den borde; mycket kan hamna i skugga. Å andra sidan, ibland så vill man inte ha så mycket ljus, helt enkelt, utan vill ha en lite mörkare och murrigare stil på ett rum. Då kan en taklampa som lyser upp för mycket förstöra stämningen totalt. Det är skälet till att vi säger att valet av taklampa är ett av de allra viktigaste valen som man kan göra när man inreder ett rum. Ljusets betydelse kan inte överskattas. Självklart är det inte bara taklampan det handlar om, utan alla lampor i rummet. Men taklampan har ändå lite av en särställning där, för det mesta.

Inte bara ljusförmågan
Det är inte bara taklampans förmåga att lysa upp som spelar roll för inredningen, utan även dess stil. Taklampor finns i en mängd olika utföranden, från skomakarlampor till gigantiska kristallkronor. Det säger sig själv att en kristallkrona i hallen bara är konstigt och fel. Även om man inte tittar på taklampan så ofta så märks den, och därför är det viktigt att den går i samma stil som rummet i övrigt och verkligen passar in. Sedan är det självklart också så att tycke och smak också passar in. Det finns väldigt få entydiga regler utan allt handlar om vad du själv tycker passar bäst. Lyssna inte på alla trångsynta förståsigpåare utan följ din inre röst!

Enkelt kan fungera
En taklampa behöver heller inte vara speciellt avancerade för att fungera, utan enkelhet kan ofta tvärtom vara väldigt attraktivt (tycker vi). Ett exempel är taklampan Sky, som i princip består av tre stycken glödlampor i olika höjd. Låter det tråkigt? Inte då, se på den bifogade bilden! http://www.chilli.se/belysning/lampor/taklampor/sky-taklampa-3l-rund-massing-p98951 Mer avancerat än så behöver det faktiskt inte vara. Men det är klart, det finns de som vill ha mer utsmyckade taklampor, och det är precis lika rätt det! Det gäller som sagt att komma ihåg att regler, när det gäller inredning, är till för att brytas och inte följas slaviskt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *