Lys upp och förändra med nya gardiner

Ett av de enklaste sätten att förändra ett rum, som dessutom inte behöver kosta så mycket, är att byta gardiner. Effekterna av detta kan bli bra mycket större än man kanske anar, då gardiner påverkar mycket hur ett rum ser ut och upplevs. Detta beror på åtminstone två saker: hur mycket ljus som släpps in, och färg och mönster på gardinerna.

Genom att välja ljusare något genomskinliga gardiner så ökar man hur mycket ljus som släpps in vilket gör att ett rum upplevs som luftigare och ljusare. Alternativt, mörkare solida gardiner får motsatt effekt – ibland kan det ju vara så att man inte vill att ett rum ska se ljust ut, utan är ute efter en annan effekt. En gardins mönster fungerar också lite som en tapet genom hur de påverkar hur rummet upplevs. Kom dock ihåg att om du har en mönstrad tapet så är det viktigt att gardinerna inte skär sig mot dem.

Genom att man kan köpa gardiner på nätet billigt från sajter som t ex Textilgallerian så är det också lätt att experimentera. Genom att gardinerna inte kostar så mycket så är det inte hela världen om det visar sig att de inte passar in, eller helt enkelt inte skapar den effekt som eftersträvas. Dessutom är det ju så att man kanske inte vill ha samma gardiner på vintern som på sommaren. På sommaren kan det vara bra att stänga ute en del ljus, medan man vill ta till vara på så mycket solljus som möjligt på vintern. Billiga gardiner online gör att man inte måste välja.

Här hittade jag flera populära gardintyger till bra pris:
Mon amour elegance
Norrsken turkos
Astrid lime

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *