Maskiner i köket

Köksmaskiner och inredning. Går det ihop? Jo, det går alldeles utmärkt ihop faktiskt, men kanske inte alltid. Många köksmaskiner är tillverkade enbart med tanke på funktion och väldigt lite tanke har ägnats åt formen. Man skulle kunna säga att de är lite av köksvärldens motsvarighet till Windows-datorer: de fungerar, och kan till och med fungera väldigt bra, men är sällan någonting som är speciellt snyggt designat (undantag finns). Men en del köksmaskiner är mer av köksvärldens motsvarighet till Mac: köksmaskiner där stor möda lagts ner på designen, samtidigt som de också givetvis är mycket funktionella.

Mängder med olika sorters köksmaskiner
När man börjar nysta i det upptäcker man snabbt att det finns en otrolig mängd olika sorters köksmaskiner. En del känner de flesta igen och har i sitt kök, medan andra är ytterst specialiserade. Några av de olika sorters köksmaskiner som finns är:

– Mixers/blenders
– Brödrostar
– Matberedare
– Bakmaskiner
– Pastamaskiner
– Kaffekvarnar
– Riskokare
– Köttkvarnar
– Glassmaskiner
– Fruktpressar
– Rökgrytor

Och det är långt ifrån allt; det finns långt långt mer att välja mellan, för att nu inte tala om att det är en stor variation bland maskinerna i de olika kategorierna. Hos Bagaren och Kocken finns ett enormt antal köksmaskiner att kolla igenom, där många är väldigt fint designade. Det är så att man blir lite kär i alla dessa köksmaskiner när man kollar på dem, och känner att, ”den där rökgrytan vill jag ha”. Fast man aldrig ens tänkt tanken på att röka någonting innan! Här följer nu en liten närmare presentation av några av favoriterna.

Nordic Ware Rökgryta Röd
Nordic Ware RökgrytaDet är inte bara det att Nordic Wares rökgryta ser mycket snygg ut, den verkar också extremt praktisk. Rökt mat är ju hur gott som helst, och det här är definitivt någonting som jag tänker skaffa mig. Lätt att använda, precis rätt storlek och designen är som sagt hur snygg som helst. En riktigt elegant rökgryta, alldeles oavsett den rent praktiska sidan av saken. Priset är dessutom helt okej och ligger på under 1,500 kronor. Ett måste för den som älskar rökt mat och bra design!

Alessi Brödrost Vit
Alessi BrödrostEn brödrost är någonting som varje hem behöver och för den som vill ha en brödrost som förutom att den är bra på att rosta bröd även är ytterst elegant så är Alessi Brödrost det självklara valet. Designen gör att den skiljer sig från alla andra brödrostar, men detta i enbart positiv bemärkelse. Modern, stilren och med fina rundade linjer så är det här den perfekta brödrosten för det moderna hemmet. En riktig designerbrödrost med många olika praktiska funktioner som gör att den är mer än väl värd sitt pris!

Kaffekvarn Colombia Gammaldags Manuell
Kaffekvarn Colombia GammaldagsFinns det något bättre än att köpa hela kaffebönor och sedan mala dem själv? Perfekt färskt och gott kaffe varje gång! Kaffekvarnen Colombia Gammaldags Manuell är någonting som jag omedelbums beställde direkt när jag såg den. Inte bara då för att kunna mala mitt kaffe själv, utan för att den är så otroligt snygg i klassisk stil. Bagaren & Kocken har ett överlag strålande utbud av kaffekvarnar i både gammaldags och modern stil, manuella och motordrivna så det finns någonting där för alla. Men för min personliga del så är det Colombia Gammaldags Manuell som är det självklara valet. Enda hotet var egentligen Krups Svart Kaffekvarn KM75 vars stil är den rakt motsatta – modern, elegant och minimalistisk. Väldigt snygg den med, men Colombia är i mina ögon den perfekta kaffekvarnen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *