ROT och RUT är kvar!

Något som går hand i hand med renovering och homestyling är faktiskt både byggandet och städandet. Det kommer på köpet, saker man måste göra för att dels få inredningen på plats, men också för att ta hand om det man har byggt. Det krävs en del kunskaper, och framför allt tid, för att göra båda dessa på ett så bra sätt som möjligt. Man vill ju få det fint från början och sedan bevara det man har. Men det är inte alltid så lätt att man har tiden att göra något åt det.

Därför var den förra regeringen mycket förutseende när de både instiftade RUT- och ROT-avdraget. Dessa avdrag innebär att man som privatperson har möjlighet att dra av kostnaden för byggtjänster och städtjänster på deklarationen. Det blir med andra ord billigare att anlita företag som kan göra dessa arbeten åt en, och det som är själva grädden på moset är att dessa företag är experter på det de gör. Tack vare dessa avdrag har jobben ökat för dessa företag, vilket har gjort dem än mer erfarna när det kommer till dessa tjänster, vilket garanterat ett väl genomfört arbete. Den nya regeringen sa innan valet att RUT skulle försvinna om de vann. Som tur är så har de inte hållit det löftet, RUT kommer att få vara kvar och även ROT blir permanent.

Det var mycket snack om det innan, men det är uppenbart att det endast var en dimridå utlagd av den nya regeringen. Lyckligtvis kommer detta, precis som momssänkningen inom restaurangbranschen, fortsätta innebära fler jobb åt unga människor. Något som annars hade varit omöjligt när jag ser på det.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *